Thyerja e miteve

Poster 12.10.2013-page-001

Miti:Të jesh duke përfituar nga një shërbim i kujdesit paliativ do të thotë që do të vdesësh shpejt

Fakt: Shërbimi i kujdesit paliativ nuk ofrohet vetëm për të sëmurët në fund të jetës.Është një qasje holistike që krahas shërbimit mjekësor përfshin mbështetjen e familjarëve, atë shpirtërore, kujdesin gjatë periudhës së zisë dhe shumë aspekte te tjera.

Miti: Shërbimi i Kujdesit Paliativ është vetëm për të sëmurët me kancer

 Fakt: Të gjithë individët e diagnostikuar me një sëmundje kronike  e kufizuese për jetën mund të përfitojnë nga shërbimi i kujdesit Paliativ.

Miti: Kujdesi Paliativ kontrollon dhimbjen nërpërmjet medikamenteve që krijojnë varësi

Fakt: Shërbimi i kujdesit paliativ e trajton individin si një qënie të tërë, duke ofruar krahas kontrollit të dhimbjes e simptomave të tjera edhe mbështetje psikosociale e shpirtërore

Dita Botrore e Kujdesit Paliativ

Comments are closed.

Scroll To Top
Descargar musica