Fakte

Fakte për kancerin

Shqipëri

 • 7500 raste të reja të diagnotikuar me kancer  ne vit
 • Më shume se 60 % e rasteve kanë nevojë për kujdesin paliativ brenda vitit kur diagnostikohen
 • Në vitin 1994-1999 vdekjet nga kanceri zinin vendin e katërt në shkallë vendi
 • Në vitin 2018 vdekjet nga kanceri zenë vendin e dytë në shkallë vendi
 • Kujdesi paliativ ofrohet në 6 qytete nga organizata jofitimprurese
 • 34% e të sëmurëve terminal me kancer marrin shërbim të kualifikuar në shkallë vendi

 

GLOBALISHT

 • 24 milion të diagnostikuar me kancer cdo vit deri në vitin 2050
 • 60 % e  58 milion njerëzve që vdesin cdo vit (45 milion në vendet në zhvillim dhe 13 milion në vendet e zhvilluara) do të kenë nevojë për kujdes palliativ
 • 70 % e vdekjeve nga kanceri ndodhin në vendet me të ardhura të ulta
 • 60 % e pacientëve që jetojnë me kancer përjetojnë dhimbje të forta
 • 7 nga 10 milion pacientë të diagnostikuar me kancer cdo vit nuk mjekohen dhe vdesin brenda vitit kur diagnotikohen

Comments are closed.

Scroll To Top
Descargar musica